Om författaren

Skulle man klistra etiketter på Daniel Wilby vore det kanske skribent, coach, historieberättare, trädgårdsmästare, schaman och lärare i personlig och andlig utveckling. Han är dock skeptisk till etiketter och skulle ibland rent av motsätta sig några av dem.
– Vad jag än säger mig vara så känns det begränsande, säger han.

Hans resa började i november 2005 då han läkte sin alkoholism och inom några månader också en flerårig depression.
– Där vaknade mitt intresse för personlig och andlig utveckling vilket varit min passion sedan dess, berättar han.

Drygt fyra år efter att hans resa började öppnade sig andevärlden för honom och han har sedan dess haft nära kontakt med ärkeänglar, den uppstigna mästaren Isak, allsköns hyss och moder jord.
– Det var ingenting jag sökte utan plötsligt hamnade jag bara i en situation som behövde lösas, förklarar han. För mig var andevärlden ingenting jag tänkt nämnvärt på innan den vintern när jag behövde hjälpa ett antal själar vandra vidare.

Och lite så beskriver han större delen av sin resa. Han upplever sig inte vara en sökare. Istället hamnar han i situationer eller dörrar öppnas och han kikar in. Han reder ut det som behövs och lär sig på vägen. Först efteråt försöker han skapa förklaringsmodeller och systematisera det han varit med om.
– Det är väl en sak som blir lite lustigt med den här boken för i den beskriver jag för begriplighetens skull ofta saker i punktform. Men det är ju egentligen inte alls så jag arbetar.

– I övrigt är boken ett försök att sammanställa vad jag hitintills kommit underfund med. I den mån som någon annan tar till sig något i den så hoppas jag att det är för att knycka något som känns relevant för just dem. Detta är min verktygslåda just nu och jag hoppas att andra skapar sina egna verktygslådor med allt det som de behöver på sin resa.