Om författaren

Daniel Wilby är en lärare och mentor i personlig och andlig utveckling, psykedelisk vägledare och naturterapeut i Moder Jords och den heliga svampens tjänst. Eller shaman som några skulle kalla det.

Från andevärlden stöttas han i sitt arbete av bland andra ärkeängeln Ismael, han som hjälper själar vidare, den uppstigna mästaren Isak, han som kommer med förlåtelse, och hans moder Maria, knutlöserskan. Han bär också energin av varg inom sig, de som samarbetar och samskapar.

En betydelsefull del av hans arbete har ägnats åt skuggsidor och tillstånd såsom utmattning, depression, missbruk och trauma. Andra sidan av det myntet är arbetet med att växa ur det som varit, att finna sin potential och vision, samt självförverkligande. Framöver är hans intention att fokusera alltmer på samarbete, relationer och kärlek; på alla de sätt som de kan uttryckas.

Min resa

Den 18 november 2005 delades mitt liv upp i ett före och ett efter. Under påverkan av LSD tillfrisknade jag då från ett långvarigt alkoholmissbruk inom loppet av 20 minuter. Där började min resa att läka och växa.

När alkoholdimmorna började skingras insåg jag snart att jag utöver missbruket varit djupt deprimerad i flera år. Jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig ur depressionen och misären som blivit mitt liv men jag hade de två viktigaste sakerna som jag behövde just då. Det första var en beslutsamhet ända in i själen att göra vad jag kunde för att läka och det andra var LSD.

Till en början var LSD min livlina; mitt helt livsnödvändiga verktyg för att börja tänka annorlunda. Och när jag öppnade upp för att företa min läkanderesa uppenbarade sig snart andra verktyg. Inom loppet av tre månader hade jag läkt min depression och var på väg mot ett annat liv. Jag skaffade jobb, flyttade ut från min mormors vind och fann nya sammanhang.

Den första delen av min resa tog fyra år. Mitt huvudsakliga fokus under den perioden var att läka. Jag omprogrammerade mig, dök ner i de trauman jag orsakat mig själv i mitt missbruk och började fylla på med glädje i livet. Jag dansade, återupptäckte min sexualitet och tusen andra saker som fick mitt liv att blomstra. Det var en spännande och glädjefull tid där mörkret jag brottades med vida överskuggades av läkningen jag upplevde.

Vintern 2009/10 kom nästa stora skifte när andevärlden introducerade sig för mig. Innan dess hade jag inte trott på sådant men ställd inför uppgiften att frigöra själar stiftade jag bekantskap med såväl ärkeängeln Ismael som med mitt kommande barn. Energin vände och jag började dela med mig av mina verktyg till andra.

De följande tio åren var omskakande. Jag bidrog i mångas livsresor men ställdes också inför svåra utmaningar. Mitt eget läkandearbete fördjupades ytterligare när jag arbetade mig ner genom lager av skuggsidor, förlät och växte som människa. Ceremonier och andligt arbete varvades med föräldraskap, förälskelser, vänskaper och vardag.

2016 blev jag tillsagd av andevärlden att samla mina tankar och verktyg i en bok. Hade jag då vetat vilket enormt projekt det skulle bli så är jag tveksam till att jag hade tagit mig an utmaningen, men jag litar på mina andehjälpare så trots att jag inte kunde se bergets topp så började jag att klättra.

Under arbetet med boken kom nästa stora utmaning i form av utmattning. Det var en hemsk upplevelse men låste upp ytterligare dörrar till fördjupad självkännedom och gav mig än fler verktyg för läkning.

På väg ut ur utmattningen blev jag äntligen klar med boken som du just nu läser. Den är mitt försök att kortfattat samla och få struktur på det jag kommit underfund med hitintills.

Jag trodde länge att den enbart skulle vara ett referensverk för mig själv och de jag arbetar med. Men nu vill jag dela den med dig med förhoppningen om att den kan vara till hjälp på din resa. Den är inte en handbok utan min verktygslåda så som den ser ut just nu. Hitta sådant som är relevant för dig, inspireras av det eller gör om det till ditt eget och lämna resten därhän. Skapa dig din egen verktygslåda fylld med allt det du behöver.

Daniel Wilby
våren 2022