Om självmord

Självmord är också en del av den mänskliga upplevelsen och därför något vi alla kommer att uppleva i några liv. Följande text är en kanalisering av en vän till mig som begick självmord.

● ● ●

– Att begå självmord behöver inte vara dåligt. Det finns liv som är alltför svåra att leva. Liv som är meningen ska vara korta.
Hur var det att dö?
– Det var rått och räligt. Jag var rädd och jag dog inte snabbt.
Vad hände sen?
– Jesus kom för att hämta mig. Det var verkligen skönt.
Varför tog du livet av dig?
– Jag kunde inte leva. Detta livet var tvunget att bli kort. Men det är inte viktigt för jag kommer att återfödas igen snart. Det är synd om de som är kvar i smärtan efter min död men för mig var min död en oerhörd lättnad. Jag mår bra nu. Jag har gått över. Det var rätt val för mig.

Hamnar alla som begår självmord där du hamnat?
– Nej, många är förvirrade och tror att förvirringen och smärtan ska upphöra när de dör. Men den upphör inte. Den bara fortsätter och de får ta med sig förvirringen och smärtan till nästa liv.
– Det är helt enkelt mer komplext än att självmord är rätt eller fel. Som människor gör vi det lätt för oss genom att vara kategoriska men det hindrar oss från att se allt vad ett självmord kan vara.
– Det som kan sägas är att det vi inte tar itu med i detta livet kommer vi att möta i nästa. Att använda självmordet som en flykt för att slippa arbeta igenom något fungerar alltså inte. Men alla självmord är inte flykt. Ibland är man helt enkelt klar att gå vidare. Att begå självmord är också en lärdom som vi alla ska stifta bekantskap med någon gång.
– Att begå självmord kan också vara ett sätt att skilja sig från dåligt inflytande. Om man exempelvis blivit besatt så avlägsnas den inkräktande energin automatiskt när man dör. Det kan vara enda sättet att bli av med den.

Vad vill du säga till de som överväger självmord?
– Våga leva. Självmord är inte ett alternativ bland många. Det är ett avslut som leder till en omstart eller nystart. Det är synd att börja om på nytt och behöva gå igenom samma saker igen om problemet kunde ha lösts i livet.

Tack.